Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


In Summer

Paulien van Schaik - 'In Summer' (Challenge Records, 2003) ****

Transparant, puur en intiem zijn kenmerken van deze nieuwe cd in triovorm. Naast Paulien van Schaik en Hein van der Geyn horen we de Belg Bert Joris op trompet. Nadat ik het album eenmaal in zijn geheel met genoegen had geconsumeerd, koos ik er vervolgens voor om deze miniatuurtjes met tussenpozen nogmaals nader te beluisteren. Dan ervaar je pas ten volle het talent en het grote inlevingsvermogen van Paulien.

Je moet nogal wat overtuigingskracht en zeggingskracht hebben om met deze minibezetting een cd lang te boeien. Behalve het enigszins vreemde eendje in de bijt 'Retrato Em Branco E Preto' is wederom gekozen voor een selectie van fraaie standards. Het timbre van Pauliens stem is aangenaam en innemend, en met haar uitstekende frasering getuigt ze van haar klasse. De inbreng van Bert Joris is smaakvol en van wezenlijk belang. Hij beschikt over een warme toon op zijn trompet die mooi kleurt en mengt met Pauliens 'ronde' stem en de heerlijk volle toon van bassist Hein van der Geyn.

Wie het trio onlangs hoorde in
Jazz in Duketown, kan beamen dat dit trio ook live dezelfde hoge standaard weet te realiseren als op deze cd. Mijn highlights zijn de titelsong 'In Summer' en 'Them Their Eyes'. 'In Summer' is een kleinood voor fijnproevers dat de schare bewonderaars van Paulien van Schaik alleen maar zal doen toenemen.

(Cees van de Ven, 8.7.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.