Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Ramón Valle Trio

Ramón Valle Trio - 'No Escape' (ACT, 2003) ***

Hij is Cubaans en wil erg graag laten weten dat hij meer kan spelen dan latin jazz. Pianist Ramón Valle kan dat ook. Hij is 'Latijns-Amerikaans' opgevoed, klassiek opgeleid, woont sinds 1998 in Europa en heeft ongetwijfeld in de afgelopen vier decennia een enorme stapel platen beluisterd. Op zijn nieuwe album 'No Escape' brengt Valle samen met bassist Omar Rodríguez Calvo en drummer Liber Torriente het resultaat van al die invloeden.

Het leidt tot een wat onsamenhangend album met weliswaar een paar juweeltjes. Aan muzikale kwaliteit ontbreekt het niet. Valle speelt dynamisch, met soms duizeling-
wekkende snelheid. Calvo en Torriente begeleiden met vuur. Maar ik weet na een paar keer luisteren niet in welke gemoedstoestand ik dit album moet opzetten. 'Andar Por Dentro' met zijn klassieke touch is rustgevend mooi, in 'Viva Coltrane' hoor ik de glorie van Ellington (en mis ik Coltrane) en 'Forty Degrees' is - zoals de titel suggereert - koortsachtig en zenuwachtig. Blijft er niets anders over dan af en toe nog eens cd-zappen langs de krenten uit deze Cubaanse pap.

Luister
hier naar geluidsfragmenten.

(Erno Mijland, 30.4.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.