Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Siteseeing #4
All about jazz


All About Jazz is een informatieve gigasite. Begin maar meteen op de homepage bij 'Getting started', 'Welcome to AAJ' en klik dan in de een na laatste alinea van de tekst op 'interviews' en er begint een geweldig jazz-avontuur. Honderden interviews, een schat aan informatie.

Klik op diezelfde pagina op 'New to jazz' en ga dan onder het kopje 'More guides' naar 'Reader Desert Island Picks', klik aan en kom in de wereld van de lijstjes. Hier kiezen mensen de cd's die ze mee zouden nemen als ze naar een onbewoond eiland worden gestuurd. Ik houd daar van. En klik dan ook even op 'AAJ Editor's Choice Awards'. Echt iets dus voor de lijstjesfreaks en het bevestigt vaak je eigen keus en smaak (of juist niet).

Dit is nog maar het begin. Bovenin treffen we onder 'Reviews' de pagina's 'CD's', 'Books', 'Combing the catalogs', 'Concert & festivals' enz. De informatie is overstelpend, vaak zeer goed en interessant. Op de pagina 'Interviews' zijn het niet alleen musici die geïnterviewd worden, maar ook producers en jazzjournalisten. Op de pagina 'Profiles' zijn artikelen en profielen te vinden van platenmaatschappijen (o.a. Gerry Teekens' Criss Cross) en musici (o.a. onze eigen Han Bennink). Klik dan ook op 'Special profiles' en dan op John Coltrane en vandaar is het mogelijk en aan te raden door te klikken naar: 'Album review', 'Articles and essays', 'Interviews' enz.

De page 'Guides' valt wat tegen. Bij de 'Jazz musicians' was er van de 99 vermelde pianisten slechts een handjevol dat ik kende, en bij de 29 tenorsaxofonisten kwam ik (heel leuk overigens) Marc Mommaas tegen en waren mij verder alleen nog Jay Corre en Gordon Brisker bekend. Bij de Jazzfestivals ben ik North Sea Jazz niet tegengekomen.

(Jacques Los, 28.2.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.