Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Don Lamond

Drummer Don Lamond overleden

Dinsdag 23 december is drummer Don Lamond (geboren 18 augustus 1920) overleden aan de gevolgen van kanker. Lamond, vooral bekend door zijn samenwerking met Woody Herman, werd 83 jaar.

Lamond groeide op in Washington en studeerde aan het Peabody Conservatorium in Philadelphia. Zijn eerste belangrijke jazzervaringen deed hij op in de big bands van Sonny Dunham (1943) en Boyd Raeburn. Lamond begon bij Woody Herman's First Herd in 1945. Tussentijds verliet hij Herman voor twee jaar, een periode waarin hij onder andere met Charlie Parker samenwerkte. Daarna keerde hij terug bij Woody Herman's Second Herd.

In de jaren vijftig en zestig verscheen Lamond regelmatig in de studio om zijn bijdragen te leveren aan werk van onder anderen Stan Getz, Zoot Sims, Johnny Smith, Benny Goodman en Quincy Jones. Eind jaren zestig drumde hij bij George Wein's Newport Festival All-Stars, waarna hij speelde met Red Norvo, Maxine Sullivan en Bucky Pizzarelli. Zijn eigen Big Swing Band leidde hij in de zeventiger jaren. In de tachtiger jaren speelde hij ook in kleinere bezettingen, zoals het kwartet waarin zijn vrouw Terry de vocalen verzorgde.

Met dank aan de All Music Guide

(Erno Mijland, 26.12.03) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.