Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Carlos Bica & Azul - 'Look What They've Done To My Song'

Carlos Bica & Azul - 'Look What They've Done To My Song' (ENJA, 2002) *****

De Portugese bassist/componist Carlos Bica, Berliner gitarist Frank Möbus en de Amerikaanse drummer Jim Black hebben met dit derde album onder de groepsnaam Carlos Bica & Azul een juweeltje afgeleverd. Relaxt en gemakkelijk in het gehoor liggend, maar toch met spannende elementen, traditie en vernieuwing in perfecte balans, anders dan al het andere door de multiculturele mix van muzikanten en invloeden...

Uitgangspunt op het album is een moderne jazzvariant zoals die ook gebezigd wordt door artiesten als Ben Allison. Het trio verwerkt daarbij ook rockinvloeden: met deze bezetting ligt dat voor de hand. De muziek wordt vooral gedragen door het typische geluid van Möbus: met een licht tremolo en voortdurend spelend met het volumepedaal zingt zijn helder klinkende elektrische gitaar de soms dromerige melodielijnen. Bas en drums vormen een zacht, licht prikkelend bedje.

De keuze van de titelsong is ironie in optima forma: alsof folkzangeres Melanie ooit had kunnen voorzien dat drie creatieve jazzmusici met haar liedje aan de haal zouden gaan. Bica liet zich voor de andere composities inspireren door onder andere de traditionele muziek van zijn vaderland. Een perfecte opstapplaat voor beginnende jazzluisteraars, niet te versmaden voor de fijnproevers.

Möbus treedt komende maandag (6 oktober) op in café Wilhelmina in Eindhoven met de band Der Rote Bereich.

(Erno Mijland, 30.9.03) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.