Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Roemeense folk en jazz. In het hoofd van de Italiaane pianist Guido Manusardi komt het samen tot even geestige als originele muziek. Met vijf landgenoten nam hij in oktober 1996 het album 'The Village Fair' op. Weer een mooie ontdekking in de eeuwigdurende zoektocht naar de juweeltjes van de muziek.

Trompettist Paolo Fresu en trombonist Roberto Rossi vertegenwoordigen op het album elk met een warm geluid vooral de jazz. Rietblazer Gianluigi Trovesi zorgt voor het volkse element. Hij schept op een olijke manier beelden van dorpsfeesten waar gedanst wordt in traditionele kledij, vooral waar hij de klarinet ter hand neemt.

In 'The Fair' lijkt het basloopje van Furio Di Castri zo weggelopen uit Iggy Pop's 'Lust for live'. Samen met Roberto Gatto op drums wisselt hij op het album Balkan-ritmes af met herkenbare jazzloopjes. Soms vloeien ze in elkaar over, op andere momenten is de overgang plots en verrassend.

Manusardi - hij speelde samen met o.a. Dexter Gordon, Art Farmer en Red Mitchell - blijft als bandleider enigszins op de achtergrond. Maar als brein achter de tien composities/arrangementen heeft hij in de voorbereidingen voor dit album zijn stempel al gedrukt op het eindresultaat: een spannende plaat, waarin humor, ritmiek en vrolijke thema's de sfeer bepalen.

In 1997 uitgebracht door Soul Note.

(Erno Mijland, 8.5.03) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.