Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Farmers Market - 'Gankino Horo: Music From The Hybrides' (Kirkelig Kulturverksted, 1997)

'Take Five' en 'Ein bisschen Frieden', 'Je Ne Regrette Rien' en de Sirtaki... op het album 'Gankino Horo: Music From The Hybrides' trekt het Noorse vijftal
Farmers Market alle registers open. In twee collages komen parodieën op deze en andere bekende hits in razend tempo voorbij. Maar er is meer.

De Noorse band Farmers Market werd in 1991 opgericht in Trondheim, Noorwegen door studenten van de Jazz Department van het plaatselijke conservatorium. De band ontwikkelde zich vanuit de free-jazz richting Bulgaarse folk en dat is nog steeds te horen, bijvoorbeeld in de razendsnel gespeelde titelsong: een balkan-traditional met hardrockgitaar in de begeleiding. The Hybrides zijn een fictieve eilandengroep tussen Zweden en Denemarken. Er wordt hybride muziek gemaakt: jazz en balkan, maar ook Ierse en Scandinavische folk, hardrock, techno. Het leidt to hilarische nummers met plotselinge stijl- en ritmewisselingen en melige titels als 'For A Few Rubels More', 'Neli In The Sky With Farmers' en 'Tails Of The Unexpected'. Alles vakkundig gespeeld op akoestische instrumenten.

'Gankino Horo' biedt de luisteraar geen moment rust, verrast continu en voor wie het muzikale gevoel voor humor van deze Noren kan waarderen, kan een lach niet uitblijven. Een van de leukste albums die ik de afgelopen maanden heb mogen beluisteren.

Verder luisteren: Ivo Papasov, Boban Markovic, Hoven Droven

(Erno Mijland, 17.1.03) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.