Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Cd
Ingrid Laubrock & Andy Milne - 'Fragile' (Intakt, 2022)

Opname: 24 juni 2021

Na 'Kasumi' met Aki Takase uit 2019 en 'Blood Moon' met Kris Davis uit 2020 is 'Fragile' met Andy Milne het derde duo-album dat saxofoniste Ingrid Laubrock met een pianist opnam.

De composities van Laubrock zijn openhartig en spontaan geschreven na de corona-episode die voor iedereen zo'n grote impact heeft gehad. Zeker ook voor uitvoerende kunstenaars die hun wereld en inkomen zagen versmallen, maar desondanks nu hun creativiteit ruim baan geven en sensitief alle ervaringen en gevoelens van deze periode onderdeel laten worden van hun actuele muzikale identiteit.

Enkele stukken zoals 'Fragile' en 'Splinter' zijn voorbeelden van het inzetten van niet zo voor de hand liggende klankexploraties van zowel saxofoon als geprepareerde piano. Andere tracks leveren het bewijs dat deze twee grote muzikale karakters het gezegde "één plus één is meer dan twee" alle recht aandoen!

Daarvan is 'Fragile' het bewijs. Improvisatie, puurheid, kwetsbaarheid, subtiliteit en interactie zijn de kenmerkende elementen die gelden voor beider spel. Elke goed verstaander van vrije jazz zal het zeker weten te waarderen!

Klik hier om twee tracks van dit album te beluisteren.

Labels: , ,

(Cees van de Ven, 21.9.22) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.