Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Artikel / Jazztube
Travelling the spaceways

De innovatieve pianist, componist, bandleider Sun Ra blijft ook anno 2020 nog steeds tot de verbeelding spreken. "Sun Ra maakte op de toekomst gerichte spacemuziek die doortrokken was van het verleden. Trompettist Fred Adams vertelde hoe hij van vriendjes hoorde dat ene Sun Ra met een vliegende schotel in een Chicagoaans park zou landen. Daar aangekomen zag hij een fantastische optocht van 'ruimtemuzikanten' in reflecterende gewaden en met Flash Gordon-hoedjes."

Naar aanleiding van een bijzondere video met het concert dat de Sun Ra All Stars gaven tijdens de Berliner Jazztage in 1983 gaat Eddy Determeyer in op deze markante muzikant, die zeker zo belangrijk was als spirituele kracht, filosoof en dichter.

"De onderhavige opname is interessant omdat het bij mijn weten de enige keer was dat de kern van de band bekleed was met een schitterende constellatie aan prominente gastmuzikanten. Lester Bowie op trompet, Don Cherry, vestzaktrompet en zang, Archie Shepp, tenorsax en vocals, Philly Joe Jones, drums en Famoudou Don Moye, percussie. Met recht de Sun Ra All Stars."

Klik hier om zijn artikel te lezen en de Jazztube te bekijken.

(Maarten van de Ven, 26.11.20) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.