Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Cd
In Bocca Al Lupo - 'Dedicato' (Soulfactory, 2020)


Een subliem album van een herboren Carlo Nardozza. Na een heftige en donkere periode is 'Dedicato' een muzikaal 'dankuwel' voor al degenen die de Genkse trompettist door deze periode heen hebben geholpen en hem daarom na aan het hart liggen. Zoals onder anderen zijn kungfuleraar, die voor Nardozza van vitaal belang was om zichzelf te hervinden.

De composities van dit album roepen beelden op van een dolende, in gedachten verzonken kunstenaar. Die zich voortbeweegt door donkere verlaten straten en paden, met hier en daar een klein lichtpuntje ter orientatie en houvast. Weemoedig terugblikken naar wat er de afgelopen periode hem zoal is overkomen, maar anderzijds ook hoopvol kijkend naar de toekomst.

Vergeef het me, maar maar ik speelde in een ver verleden hetzelfde instrument en het is daarom dat ik Nardozza bewonder en geniet van zijn prachtig geluid en ideeƫnrijkdom. Naast hem 'compagni' muzikanten van naam als pianist Alano Gruarin en gitarist Tim Finoulst. Zij spelen subliem met invoelbare empathie voor de leider, een deel van deze als het ware muzikale Nardozza-biografie.

Het trio begint de cd met de compositie 'Quand Tu Es Parti' (voor zijn zoon Alessio Nardozza) en de cd wordt afgesloten met een vocale versie ervan door Raymond van het Groenewoud en Katia Malecki. In en met haar gezelschap heeft Carlo Nardozza zichzelf weer hervonden. Van deze gemoedstoestand en dankbaarheid maakt hij de luisteraar van 'Dedicato' indringend en openhartig deelgenoot.

Herbeluister hier een recent interview met Carlo Nardozza op Klara.

Labels:

(Cees van de Ven, 15.2.20) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.