Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Concert
Een muzikale brug tussen Oost en West

Florin Niculescu Quintet, woensdag 15 januari 2020, De Centrale, Gent

Onbekend maakt onbemind? Dat geldt niet voor dit concert dat programmator Jos Lootens deze avond op het podium brengt. Het kwintet van violist Florin Niculescu - hij is van Roma-afkomst, geboren in Boekarest en woonachtig in Parijs - verzorgt een zeer geapprecieerd concert. Een snuifje Romeense folklore, maar vooral een gesmaakte dosis jazz met memorabele improvisaties en naar eigen hand gezette standards passeren de revue. Zoals 'The Nearness Of You' in een ongekende uptempo versie.

Gitarist Christophe Brunards aandeel in het concert is bescheiden en doet verlangen naar meer. Drummer Bruno Ziarelli en bassist Philippe Aerts leggen een gezonde basis voor de leider Florin Niculescu en de Russische pianist Daniel Kramer. En juist deze laatste is de ultieme verrassing van de avond!

Kramer nam deel aan gerenommeerde internationale jazzfestivals zoals Münchner Klaviersommer (Duitsland), Manly Jazz Festival (Australië), European Jazz Festival (Spanje), Baltic Jazz (Finland), Foire de Paris (Frankrijk) en laat ons hopen ook spoedig op een van de grote jazzfestivals bij ons. Dan kunnen nog meer jazzliefhebbers kennis nemen van deze begenadigde pianist/performer, die een verbazingwekkende techniek en improvisatorisch vermogen koppelt aan een aanstekelijk en authentiek speelplezier, dat geen enkele toehoorder onberoerd laat.

Klik hier voor foto's van dit concert door Cees van de Ven.

Labels: ,

(Cees van de Ven, 18.1.20) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.