Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Nieuws
12½ jaar 'All That’s Jazz'


Zondag 14 oktober 2012 bestaat het radioprogramma 'All That’s Jazz' exact 12 1/2 jaar. In het totaal 2.600 uur uitgezonden jazzmuziek: een unicum voor de huidige publieke omroep in Nederland. Elke zondagavond van 21.00 tot 23.00 uur en donderdagnacht van 00.00 tot 02.00 uur verzorgt jazzkenner, producer, concert- en platenrecensent Rolf Polak dit programma, dat boordevol zit met bebop, cool jazz, blues, west coast jazz, hard bop, big band en latin jazz, plus alle overige jazzstijlen. Wat dat betreft verwijst de naam van het programma eigenlijk al naar deze grote diversiteit.

Het eerste uur van 'All That’s Jazz' verloopt altijd via het unieke 'Estafette Format'. Hierbij worden nummers door een andere musicus 'overgepakt' met vaak een totaal contrasterende setting. Het tweede uur is er telkens een Jazzprofiel van een (vaak Nederlandse) jazzmusicus, compleet met biografie en carrièreverhaal, en natuurlijk ook veel opnamen van zijn of haar muziek. In de jubileumuitzending van 14 oktober zal Polak aandacht besteden aan drie legendarische grondleggers van de bebop: altsaxofonist Charlie Parker, pianist Thelonious Monk en trompettist Dizzy Gillespie.

De luisteraar wordt actief betrokken bij de uitzendingen. Het programma biedt veel achtergrondinformatie, waarop liefhebbers op allerlei manieren kunnen reageren. Ook kan men per e-mail een verzoek indienen voor een 'uit te verkiezen maand-cd'. Rick FM is te beluisteren via de kabel op 99.0 FM, op 106.3 FM via de ether en natuurlijk ook wereldwijd via een live stream.

Klik hier om 'All That’s Jazz' te beluisteren.

Labels:

(Jacques Los, 5.10.12) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.