Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Nieuws
Genomineerden Edison Jazz/World bekend


De nominaties voor de Edison Jazz/World, de oudste muziekprijs van Nederland, zijn bekend. Geleid door kwaliteit en artistieke waarde heeft de Edison-vakjury een lijst van drie genomineerden per categorie geselecteerd uit de vele voordrachten.

In de categorie Jazz Nationaal zijn The Ploctones, Wolfert Brederode Quartet en Tineke Postma genomineerd. Internationaal strijden John Scofield, Gerald Clayton en Joe Lovano om de eer. Youn Sun Nah, Ruben Hein en Kurt Elling maken kans op een Edison in de categorie Jazz Vocaal en in de categorie World zijn Natacha Atlas, Mariza en A Filetta de kanshebbers.

Op woensdag 16 november worden de Edisons uitgereikt in het Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven. Diverse winnaars zullen onder de bezielende leiding van John Clayton en het Metropole Orkest repertoire ten gehore brengen. Het programma na de pauze wordt volledig ingevuld door singer-songwriter Ivan Lins, winnaar van de oeuvreprijs 2011. Een radio-uitzending van het prestigieuze evenement is live te volgen op Radio 6.

Klik hier voor meer informatie.

Labels:

(Jacques Los, 20.10.11) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.