Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Nieuws
Kandidaten Deloitte Jazz Award 2010 bekend


Saxofonisten Lars Dietrich, Thijs van Milligen en Floriaan Wempe, gitarist Reinier Baas, bassist Ruben Samama en pianist Anne Guus Teerhuis zijn genomineerd voor deelname aan de Deloitte Jazz Award 2010. Zij spelen op dinsdag 2 maart een voorronde in Comedy/Jazzclub Toomler in Amsterdam, waarin drie kandidaten geselecteerd worden om op woensdag 14 april de finale te spelen in het Bimhuis in Amsterdam. De uiteindelijke winnaar ontvangt een geldprijs van 20.000 euro, de andere twee finalisten een stimulansprijs van 2.500 euro.

In de voorronde en de finale spelen de kandidaten met een ritmesectie onder leiding van bassist en voormalig Deloitte Jazz Award-winnaar Stefan Lievestro. De presentatie is in handen van Wilfried de Jong.

De vakjury bestaat uit Benjamin Herman (musicus), Amanda Kuyper (journalist, recensent), Jan Menu (musicus, producer), Jacobien Tamsma (impresario) en Bert Vuijsje (journalist, recensent).

De Deloitte Jazz Award, de grootste Nederlandse aanmoedigingsprijs voor jazzmusici, is een initiatief van Deloitte. De prijs wordt evenals de twee stimulansprijzen ter beschikking gesteld met als doel een bijdrage te leveren aan de verdere beroepsontwikkeling. Eerdere winnaars waren Oene van Geel (2002), David Kweksilber (2003), Joris Roelofs (2004), Stefan Lievestro (2005), Jeffrey Bruinsma (2006), Ben van Gelder (2007), Michal Vaňouček (2008) en Kaja Draksler (2009).

(Cees van de Ven, 29.1.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.