Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Tuur Moens wint Erasmus Jazz Prijs 2009

De Vlaamse drummer Tuur Moens is zondagmiddag 22 maart uitgeroepen tot winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2009, de onderscheiding die jaarlijks door de Stichting Vrienden van het Rotterdams Conservatorium wordt uitgereikt aan het grootste jazztalent dat in Rotterdam studeert.

Moens moest het in de finale opnemen tegen de Spaanse pianist Miguel Mendez en de uit Turkije afkomstige gitarist Erman Dirikcan. De jury toonde zich in de boeiende finale het meest onder de indruk van het even karaktervolle als originele drumspel van Moens, die net als de concurrenten met een eigen band mocht aantreden.

Om de vriendschappelijke sfeer te schetsen: Moens liet zich onder anderen ondersteunen door zijn concurrent Dirikcan, terwijl deze gitarist op zijn beurt Moens liet drummen toen hij zijn muzikale visitekaartje afgaf. Het gaf beide muzikanten dubbele speeltijd om de jury te overtuigen. Kind van de rekening was wellicht Miguel Mendez, een uiterst behendige pianist die het met zijn frisse combinatie van eigen stukken en standarts niettemin best nog weleens ver zou kunnen schoppen in de jazzwereld.

Bij wijze van primeur werd de finale van de Erasmus Jazz Prijs verplaatst van het Doelencafé naar de Eduard Flipsezaal van de Doelen. Muzikaal (goede akoestiek!), kwamen de kandidaten beter tot hun recht. Een nog opvallender ontwikkeling vormde het volledig ontbreken van Nederlands talent.

Bron: AD Rotterdams Dagblad

(Maarten van de Ven, 26.3.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.