Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




ToBe Big Band Battle 2009

Voor de vierde maal organiseert Stichting Wereld Jazz Dagen in samenwerking met Stichting ToBe op zaterdag 20 juni 2009 een groot Big Band Festival in de Drechtsteden. Op drie buitenpodia in Papendrecht, Zwijndrecht en Dordrecht zullen maximaal vijftien bands mee kunnen doen aan de ToBe Big Band Battle 2009.

Uit de aanmeldingen worden door een vakjury op basis van het ingezonden geluidsmateriaal maximaal vijftien bigbands geselecteerd, waarvan er vijf op het podium in Dordrecht gaan uitmaken wie er als winnaar van de ToBe Big Band Battle uit de bus komt. De winnende bigband ontvangt een wisseltrofee en krijgt een concert aangeboden met een gage en onkostenvergoeding van in het totaal 1000 euro.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de opening van de Wereld Jazz Dagen op vrijdag 28 augustus in Dordrecht. Daarnaast is er voor het meest aanstormende talent een masterclass 'Bigband-spel' onder leiding van Johan Plomp, bandleider van het Rotterdam Jazz Orchestra. De bigbands die in Zwijndrecht en Papendrecht optreden komen in aanmerking voor een podiumprijs.

Aanmelden kan tot uiterlijk 20 mei 2009, bij voorkeur via het aanmeldingsformulier, dat u via de website van Stichting ToBe kunt downloaden en opsturen naar Stichting ToBe, Muziekschool, Munt 5, 3311 EG Dordrecht onder vermelding van 'ToBe Big Band Battle 2009'. Dit aanmeldingsformulier dient te zijn voorzien van een representatieve geluidsopname en een bio.

(Jacques Los, 13.3.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.