Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Masterclass Han Bennink op het 15e Meer Jazz Festival

Bij het tweede Meer Jazz Festival leidde hij het kinderprogramma. Bij het derde Meer Jazz-lustrum in mei is Han Bennink weer van de partij. Samen met pianist Michiel Borstlap en bassist Ernst Glerum verzorgt hij op zaterdagmiddag 16 mei een masterclass voor maximaal negen musici en aansluitend geeft het Trio BBG (Bennink-Borstlap-Glerum) een concert. Deze in samenwerking met de Stichting SWING georganiseerde masterclass is bedoeld om jonge getalenteerde musici verder op weg te helpen op het pad naar de wereld van de geïmproviseerde muziek.

Gevorderde musici kunnen zich voor de masterclass aanmelden bij info@swingweb, bij voorkeur per e-mail. Bij de aanmelding horen een korte biografie (maximaal tweehonderd woorden), een korte motivering van de wens om deel te nemen en een mp3-tje dat een goede indruk van het spel geeft. Uit de aanmeldingen selecteert een deskundige commissie de deelnemers. Voor deelnemen aan de masterclass berekent Stichting SWING een bedrag van € 25,00 per deelnemer.

Voor belangstellend publiek is de toegang gratis. Om zo min mogelijk te storen worden bezoekers op gezette tijden in de gelegenheid gesteld de zaal binnen te komen of te verlaten. De masterclass wordt gegeven in paviljoen C op het Raadhuisplein in Hoofddorp en duurt van 14.30 uur tot 16.00 uur. Het aansluitende concert van Trio BBG is op de zelfde locatie van 17.45 uur tot 19.00 uur.

Meer weten?
Klik hier voor het volledige programma van het Meer Jazz Festival 2009.

(Jacques Los, 7.3.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.