Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Kortingsactie Sonny Fortune in Vredenburg

Aanstaande zaterdag 7 maart nodigt pianist Rein de Graaff voor een bijzonder concert in het Utrechtse Vredenburg maar liefst drie altsaxofonisten uit om muzikaal met elkaar in conclaaf te gaan.

Sonny Fortune (1938) werd geboren in Philadelphia en speelde vanaf de jaren zeventig met alles en iedereen die ertoe deed, zoals Miles Davis, Dizzy Gillespie, George Benson en Nat Adderley. Fortune's grote voorbeeld is John Coltrane, maar hij is ook een bewonderaar van Charlie Parker en Sonny Rollins. Hij krijgt tegenspel van twee jonge Nederlandse altsaxofonisten: Marco Kegel en Joris Roelofs. Kegel (1970) studeerde in 1992 af aan het Koninklijk Conservatorium en maakte plaatopnamen met Lee Konitz en Gary Foster. Roelofs (1984) is ondanks zijn jonge leeftijd leider van zijn eigen kwartet en speelt regelmatig in de New Cool Collective Big Band en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Onder al dit altsaxgeweld legt het Rein de Graaff Trio een swingend fundament.

Vredenburg geeft lezers van Draai om je oren een korting van € 5,- op de entreeprijs. Als u bij de de kassa refereert aan 'korting Draai om je oren', dan kunt u voor € 17,- (inclusief pauzedrankje en garderobe) getuige zijn van dit bijzondere concert.

Klik hier voor meer informatie.

(Maarten van de Ven, 2.3.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.