Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Keep an Eye Jazz Award 2009

De Keep an Eye Foundation organiseert samen met het Conservatorium van Amsterdam (CvA) de eerste editie van de Keep an Eye Jazz Award 2009. De Keep an Eye Jazz Award is een ensemblewedstrijd voor jazzstudenten van het CvA en is een handreiking aan beginnende jazzmusici met als oogmerk het stimuleren van uitzonderlijk jazztalent.

Uit 32 inzendingen zijn de volgende ensembles geselecteerd voor de twee halve finales op donderdag 2 en 9 april 2009: Jonas Ganzemüller Quartet, Kliphuis, de Moraes & Menting, Emil Bovbjerg New Septet, Gilles Estoppey Amter, Project Timelife, WEIZZ, Gortet Cafe, Philip Czarnecki Trio, Diggedyshweng? en Julia Oschewsky & band (klik
hier voor meer informatie over de bezettingen).

De vakjury - bestaande uit: Ruud van Dijk, hoofd Jazz CvA en voorzitter; Jasper Blom, saxofonist; Rob van Bavel, pianist; Sanna van Vliet, vocaliste/pianiste en Ernst Glerum, bassist - selecteert na de laatste halve finale op 9 april welke vier bands zich kunnen opmaken voor de finale.

In de eerste editie zal het beste jazztalent van het CvA het tegen elkaar opnemen in de strijd om de Keep an Eye Jazz Award 2009. De ambitie is vervolgens uit te groeien tot een jaarlijks terugkerend evenement in samenwerking met de beste jazzconservatoria in Europa.

De finale vindt plaats op donderdag 23 april om 20.00 uur in de Blue Note Zaal van het Conservatorium van Amsterdam. De halve finales, masterclasses en de finale zijn gratis toegankelijk voor publiek. Reserveren is noodzakelijk: cva-pr@ahk.nl.

(Jacques Los, 28.3.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.