Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Jenny Scheinman – 'Crossing The Field' (Koch, 2008)

Jenny Scheinman heeft vele gezichten: songschrijfster, componiste, performer en sinds kort ook zangeres. 'Crossing The Field' is een instrumentale cd die vooral focust op de componeertalenten van Scheinman.

Bijzonder is dat ze altijd afgeronde songs speelt, die allemaal een kop en staart hebben. De tracks leunen zwaar op de Amerikaanse folk- en jazztraditie, wat ongetwijfeld te maken heeft met het feit dat Bill Frisell de gitarist van haar band is. 'Breekbaar' is wellicht een goede omschrijving van de sfeer van dit album. Andere opvallende namen zijn die van bassist Tony Scherr en violist Eyvind Kang, die een live-opname dirigeert in de New Yorkse club Tonic.

'Crossing the Field' is een sterk album dat de luisteraar bij de les houdt, ook wanneer de muziek wat al te kalm dreigt te worden. Een dwarse, dissonante noot hier en daar houdt de luisteraar scherp, en een Afrikaans uitstapje ('Song For Sidiki') doet hier wonderen.

Meer horen?
Op de
MySpace-pagina van Jenny Scheinman kun je luisteren naar drie tracks van dit album: 'Born Into This', 'I Heart Eye Patch' en 'That's Delight'.

(Eric van Rees, 7.3.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.