Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Interview Donald Fagen (Steely Dan)

De muziek van Steely Dan laat zich het beste omschrijven als tijdloos. Op intelligente wijze worden jazz, rock 'n' roll, funk, rhythm & blues, pop, en alles wat daar tussenin zit vermengd tot een uniek geheel. Bezoekers van het North Sea Jazz Festival konden dat twee jaar geleden beamen na een overrompelend optreden. Het was tevens de laatste keer dat de Amerikaanse band in Nederland op het podium stond.

Maar daar komt op verandering in, want op donderdag 25 juni staan de virtuozen Walter Becker (gitaar) en Donald Fagen (toetsen, zang), op het podium van de Heineken Music Hall in het kader van de 'Left Bank Holiday Tour', ondersteund door een 11-koppige band met daarin klassebakken als gitarist Jon Herington, trombonist Jim Pugh en drumbeest Keith Carlock.

Jean-Paul Heck sprak in 2007 met Donald Fagen over het groeiproces dat Steely Dan doormaakte. Van een "superformatie, waarin perfectie, genialiteit en gekte dicht bij elkaar lagen", die in 1980 ten onder ging aan dwangneuroses en drugs tot de meer politiek en sociaal betrokken topband die in 2003 de cd 'Everything Must Go' - met even ironische als vooruitziende lyrics - uitbracht. Klik hier om het te lezen.

(Maarten van de Ven, 25.3.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.