Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Finalisten Deloitte Jazz Award bekend

Pianiste Kaja Draksler, bassist Clemens van der Feen en hoornist Morris Kliphuis gaan door naar de finale van de Deloitte Jazz Award 2009. Juryvoorzitter Rutger Hafkenscheid maakte dit dinsdagavond bekend na afloop van de voorronde in Toomler Theater te Amsterdam. Behalve de drie gekozen finalisten namen saxofoniste Marike van Dijk, gitarist Marzio Scholten en trompettist Rob van de Wouw deel aan de voorronde. De deelnemers traden op met het trio van bassist en voormalig winnaar Stefan Lievestro.

De finale vindt plaats op woensdag 8 april 2009 in het Bimhuis te Amsterdam. De kandidaten worden daar ook weer begeleid door het Stefan Lievestro Trio. De presentatie is in handen van Wilfried de Jong. De winnaar ontvangt een prijs van € 20.000. De andere finalisten krijgen een stimulansprijs van € 2.500.

De Deloitte Jazz Award is de grootste Nederlandse aanmoedigingsprijs voor getalenteerde jazzmusici. De prijs is een initiatief van Deloitte en wordt dit jaar voor de achtste maal uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Oene van Geel (2002), David Kweksilber (2003), Joris Roelofs (2004), Stefan Lievestro (2005), Jeffrey Bruinsma (2006), Ben van Gelder (2007) en Michal Vanoucek (2008).

De jury bestaat uit Benjamin Herman (musicus), Amanda Kuyper (muziekjournalist), Jan Menu (musicus, producer), Jacobien Tamsma (impresario) en Bert Vuijsje (journalist/jazzrecensent) en wordt voorgezeten door Rutger Hafkenscheid.

Meer weten?
Lees
hier meer over vroegere winnaars van de Deloitte Jazz Award.

(Jacques Los, 6.3.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.