Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Work in progress: Octurn in Dommelhof

Aanstaande donderdag speelt Octurn op het Neerpeltse podium JazzCase in Cultureel Centrum Dommelhof, waar dit gezelschap improvisatoren een week lang zijn residentie heeft. In het professioneel geoutilleerd productiecentrum werkt Octurn in alle rust aan het nieuwe programma '7 Eyes'. Op de slotavond van het verblijf, donderdag dus, presenteert de groep het resultaat in de vorm van een concert. Bezoekers kunnen dan in het 'laboratorium' rondom het orkest plaatsnemen en zo op indringende wijze het concert ondergaan. Het beloofd een spannende en intrigerende avond te worden.

Octurn is een hedendaags jazzensemble dat de culturele melting pot Brussel als thuisbasis heeft. Het ensemble staat open voor de meest diverse invloeden en vindt onder meer inspiratie in Aziatische klanken en hedendaagse elektronische muziek. Dit alles levert een eigenzinnig geluid op, waarbij constante artistieke vernieuwing en het experiment met ritme, harmonie en orkestratie centraal staan.

In JazzCase brengt de groep '7 Eyes', een nieuw gemeenschappelijk project van Bo Van Der Werf en Jozef Dumoulin, dat is ontstaan uit hun gedeeld verlangen om vrije muzikale werelden te verkennen. De elektronische live-manipulaties van Gilbert Nouno bekleden in dit project een centrale plaats en helpen op een actieve manier de muziek structuur te geven. Speciale gast is de jonge en talentvolle Belgische zangeres Lynn Cassiers, die niet alleen over indrukwekkende kwaliteiten als jazzvocaliste beschikt, maar ook thuis is in de wereld van de electro/impro.

Klik hier voor meer informatie.

(Maarten van de Ven, 17.2.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.