Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Veel zang op Goois Jazz Festival

Op 21 maart aanstaande is Kiwanis weer gastheer van het zesentwintigste Goois Jazz Festival. Kiwanis organiseert dit concert opnieuw ten bate van het LilianeFonds en verder steunt de club een aantal lokale doelen. Een keur aan artiesten van internationale allure treedt aan in de diverse zalen van Spant!, het theater in Bussum dat wederom als locatie is gekozen.

Tussen alle buitenlandse tours door heeft saxofoniste Candy Dulfer tijd gevonden om met haar band een concert te geven tijdens het Goois Jazz Festival. Een ander hoogtepunt van de avond is het optreden van Roberta Gambarini. Deze in Italiƫ geboren Amerikaanse zangeres is in maart op tournee in Europa met haar band ter promotie van haar nieuwe album. In Bussum is haar eerste concert, waarna zij vele grote podia in Europa aandoet. The Boston Globe schreef over haar: 'Gambarini is the true successor of Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan and Carmen McRae'.

Op de vijf podia wordt verder een zeer gevarieerd programma gebracht, waarbij vooral aan het jongere publiek is gedacht. Bijvoorbeeld met Boris, de soulzanger die net zijn nieuwe album 'Live My Life' heeft uitgebracht. En ook SensuĆ l met Eva Kieboom - de Edison-winnaars die Zuid-Amerikaans vuurwerk brengen. Verder zijn er optredens te zien van Birdie Seven, het Sjoerd Dijkhuizen kwartet, de Bruce Selection Bigband en het trio van pianist Mike del Ferro met als speciale gast de Zuid-Afrikaanse saxofoniste Shannon Mowday.

Voor uitgebreide informatie klik hier.

(Jacques Los, 27.2.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.