Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Rataplan in gevaar?

De beoordelingscommissie Kunstencentra van de Vlaamse Gemeenschap heeft een negatief advies uitgesproken over de subsidiƫring van de Rataplan, een platform voor laagdrempelige theateractiviteiten met onder meer een uitgebreide jazzprogrammering. Vorige week stond het Stefan Bracaval Quartet op het podium en vanavond was er een optreden van Jef Neve en Piet Van Bockstal. Op 28 februari staat in het kader van de Jazzlab Series het Jeroen Van Herzeele Quartet gepland.

De gezellige Rataplanzaal in Borgerhout bij Antwerpen houdt al elf jaar het hoofd boven water met een enthousiaste personeels- en vrijwilligersploeg. Vier jaar geleden kreeg Rataplan binnen het kunstendecreet onder de categorie 'kunstencentra met sociaal-artistieke werking' een gunstige beoordeling met veel lofzang voor wat werd gepresteerd.

Twee jaar later volgde een zeer negatief advies, maar dat werd door Cultuurminister Bert Anciaux genegeerd en hij kende toch een subsidie toe tot eind 2009. In september 2008 diende Rataplan een nieuw dossier in voor de periode 2010-2013. Op 3 februari werd opnieuw een negatief advies door de commissie opgesteld. Van de administratie Kunsten kreeg Rataplan wel een positief advies. Nu is het weer afwachten wat de minister zal beslissen. Maar wie mee Rataplan wil verdedigen, kan de petitie vinden op de website.

Surf naar de
website voor het ondertekenen van een steunpetitie.

(Cees van de Ven, 12.2.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.