Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Jazz op Zes is weer Jazz op Zes

De nieuwe, bredere programmering van Jazz op Zes (Omroep Max) heeft een week standgehouden. De reacties van de luisteraars op de 'folkellende' (Diederik Gerlach in het gastenboek) en het 'mandoline-getreutel' (Harm Mobach) waren dermate vernietigend, dat de Centrale Muziek Redactie van Radio 6 fluks eieren voor haar geld heeft gekozen. Sinds 10 februari draait het enige 'echte' jazzprogramma van de Publieke Omroep weer volgens de oorspronkelijke formule.

Kennelijk beoogde de Centrale Redactie Jazz op Zes meer lijn in de programmering van Radio 6 te brengen. Als je de lukraak en liefdeloos samengegraaide mix van jazz, latin, Afrikaanse popmuziek en (brrr) singer/songwriters in de middagprogramma's tenminste als lijn kunt betitelen.

"Het is teruggedraaid naar aanleiding van de vele berichten op onze website, die zeer negatief waren," bevestigt eindredacteur Imme Schade van Westrum. "De zender had besloten om de mix toe te passen, ook in Jazz op Zes. Dat was eigenlijk het enige waar die mix niet werd toegepast. Maar dat is verkeerd uitgepakt en daar zijn ze zelf ook achtergekomen."

Het is en blijft intussen wel zo, dat de bulk van de muziek uit de computer van de Centrale komt. Maar dan passend in de oorspronkelijke opzet van het programma. Schade van Westrum: "Ik hoop dat we zo door kunnen gaan. De reacties zijn niet onopgemerkt gebleven, om met Reve te spreken. Die waren inderdaad niet mals."

(Eddy Determeyer, 12.2.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.