Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Blossom Dearie overleden

Afgelopen zaterdag 7 februari is in Greenwich Village Blossom Dearie overleden. Ze is 82 jaar oud geworden.

Zangeres/pianiste Blossom Dearie zong in de jaren veertig in vocale groepen als de Blue Flames (Woody Herman) en de Blue Reys (Alvino Rey). In 1952 zong zij mee op King Pleasure's jukebox-hit 'Moody’s Mood For Love'. In datzelfde jaar vertrok ze naar Parijs, waar Norman Granz haar aan het werk hoort en contracteert voor het label Verve. Enkele bekende albums uit die tijd zijn: 'Once Upon A Summertime', 'Blossom Dearie Sings Comden and Green', 'My Gentleman Friend' en 'Sings Broadway Hit Songs'. Op enkele platen speelde ook haar echtgenoot, de Belgische saxofonist Bobby Jaspar, mee.

In 1956 keerde Dearie terug naar New York, waar ze veelvuldig optrad en regelmatig plaatopnamen maakte. Haar begeleiders op die albums waren zeker niet de minsten: onder anderen Herb Ellis, Ray Brown, Ed Thigpen en Kenny Burrell. Ze heeft zo'n vijftigtal albums op haar naam staan.

In de jaren zeventig richtte zij haar eigen platenlabel Daffodil Records op. In de jaren tachtig en negentig trad ze vooral op in New York en Londen met een repertoire van eigen ballads en songs van George Gershwin en Cole Porter. Haar wat meisjesachtige geluid en relaxte timing maakte haar tot een eigenzinnige stem in de vocale jazzwereld.

(Jacques Los, 10.2.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.