Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




YPF Jazz Pianoconcours 2009

Het tweejaarlijkse YPF (Young Pianist Foundation) Jazz Pianoconcours vindt dit jaar plaats op 24 en 25 januari in het Bimhuis te Amsterdam. Uit de voorronde, die in november 2008 achter gesloten deuren plaatsvond, zijn zes deelnemers voor de halve finale geselecteerd. Zij zullen op zaterdag 24 januari strijden om één van de drie finaleplaatsen.

De jury, onder leiding van Lodewijk Bouwens, zal bepalen wie zich de winnaar van het concours mag noemen. Deze internationale vakjury bestaat verder uit jazzpromotor Bob Hagen en gerenommeerde jazzpianisten en -specialisten: Antonio Faraò, Enrico Pieranunzi, Bobo Stenson, John Taylor, Jacky Terrasson, en Karst de Jong. Bert Mooiman is de secretaris.

De slotavond van dit tweede YPF Jazz Pianoconcours is extra feestelijk, want dit jaar viert de Young Pianist Foundation haar tienjarig bestaan. Behalve de winnaars van het concours treden ook Michiel Borstlap, Bert van den Brink en Jacky Terrasson op. Tevens vindt die avond de wereldpremière plaats van een nieuw pianowerk: 'El Mestengo', gecomponeerd door Marcel Baudet, artistiek directeur van YPF, en uitgevoerd door de Britse pianist Graham Caskie.

Voor uitgebreide informatie klik hier.

(Jacques Los, 17.1.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.