Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Marc van Vugt's Bizar Habit revisited

Op uitnodiging van het SJU Jazzpodium te Utrecht zal het jazzkwartet Bizar Habit herleven. Met ditmaal naast aanvoerder gitarist/componist Marc van Vugt en altsaxofonist Paul van Kemenade, een bijzondere, New Yorkse, ritmesectie, bestaande uit Mario Pavone op contrabas en Michael Sarin op drums.

Van Vugt leerde Pavone en Sarin kennen als de virtuoze en creatieve ritmesectie van de legendarische altsaxofonist Thomas Chapin, met wie hij van 1996 tot 1998 samenwerkte. Thomas was jarenlang het boegbeeld van het New Yorkse Knitting Factory-label. In 1996 nam Van Vugt met Thomas en onder anderen Ineke van Doorn de cd 'President For Life' op en in 1997 speelde hij met hem op het New York Jazzfestival. Chapin overleed in 1998.

Tien jaar later ontmoette de gitarist Pavone en Sarin weer, ditmaal in New York. Een mooie aanleiding om de gezamenlijke wens om samen te spelen, te verwezenlijken. Samen met Paul van Kemenade, met wie hij sinds 1993 speelt, zullen ze nieuwe stukken van Van Vugt 'ontleden' en vooral veel improviseren.

Bizar Habit treedt op 21 februari op in het SJU Jazzpodium te Utrecht. Een dag later staat het viertal in het Bimhuis te Amsterdam. Van dat concert zal de VPRO radio-opnamen maken.

(Jacques Los, 18.1.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.