Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Yuri Honing presenteert 'Winterreise 2'

Op maandag 29 december presenteert saxofonist Yuri Honing in het Amsterdamse Paradiso 'Winterreise 2'. Een avond vol verrassende muziek.

Zanger Huub van der Lubbe (De Dijk) brengt samen met Honing gedichten op basis van blues spirituals. Ze kozen daarvoor tien gedichten, die door Honing en kompanen op muziek zijn gezet. Werk van onder anderen Gerrit Komrij, Jean Pierre Rawie en Paul van Ostaijen zal de revue passeren. Behalve de liefde voor gedichten delen Van der Lubbe en Honing ook de liefde voor vette rhythm 'n' blues, vandaar de keuze voor Nico Brandsen op Hammondorgel en drummer Louis Debij (Spinvis).

Met dance-producer FLORiS (bekend van onder meer Room Eleven) presenteert Honing een nieuw project. Ze hebben nieuwe muziek gecomponeerd op basis van de gehele discografie van Honing, met medewerking van onder anderen de vocalisten Janne Schra en Leine (winnares Grote Prijs van Nederland). Deze muziek beleeft zijn première tijdens 'Winterreise 2'.

De concertavond zal worden geopend door het Yuri Honing Trio. De presentatie van de avond ligt, net als bij de voorgaande editie, in handen van Peter Heerschop.

Meer zien en horen?
Yuri en Huub gaven op 8 december in De Wereld Draait Door (VARA) een voorproefje van hun optreden. Klik hier om deze uitzending te bekijken.

(Jacques Los, 22.12.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.