Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Music for Gaza

Een ongewone cd-ruilbeurs ten bate van de muziekschool van Gaza. Iedereen heeft cd's die al jaren onbeluisterd zijn gebleven. Componist Merlijn Twaalfhoven roept muziekliefhebbers op om hun overtollige muziek te delen met elkaar. Bekende dj's waaronder Isis hebben hun platenkast uitgemest en hun platen ingebracht. Met een deel van de ingebrachte cd's wordt een nieuwe fonotheek voor kinderen gemaakt in Gaza.

De Gazastrook is afgesloten van de wereld; fysiek kan niemand deze plek in of uit. Muziek geeft jongeren van Gaza de mentale vrijheid om toch deel te zijn van een wereldwijde gemeenschap. Het Qattan Centre for The Child organiseert creatieve activiteiten voor de veelal getraumatiseerde kinderen in dit zwaar getroffen gebied. Vorig jaar maakte Twaalfhoven enkele grote muziekprojecten in de bezette Westelijke Jordaanoever en Jordanië, waarbij kinderen uit Palestijnse vluchtelingenkampen een grote rol hadden.

Momenteel werkt hij aan een groot concert in samenwerking met het Qattan Centre in de Gazastrook. De focus op positieve ontwikkelingen en muzikale expressie kan de inwoners van Gaza helpen zich te wapenen tegen geweld en extremisme dat dit gebied bedreigt, zowel van buiten- als van binnenuit. Met de cd-ruilavond hoopt hij geld op te halen om dit project mogelijk te maken.

De toegang voor de avond is tenminste 10 cd's, platen of dvd's. Je kunt vervolgens uitzoeken en meenemen wat je mooi vindt tegen een donatie van tenminste €1,- per cd. DJ Safri draait world grooves en er zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar. De ruilbeurs is op zondag 18 januari 2009 in het SJU Jazzpodium in Utrecht, van 16.00 uur tot 21.00 uur.

Klik hier voor meer informatie.

(Jacques Los, 30.12.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.