Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Meer jazz dan 'wereld' bij de Edisons
vrijdag 28 november 2008, Muziekcentrum, Eindhoven

Dé verrassing bij de uitreiking van de Edisons voor jazz en wereldmuziek in het Eindhovense Muziekcentrum kwam toen schrijver Remco Campert het podium opliep om de prijs te overhandigen aan Benjamin Herman. De altsaxofonist had de muziek gemaakt bij een documentaire over de schrijver. Maandag 8 december is hij met zijn kwartet The Itch te zien bij Jazzpower in Wilhelmina in Eindhoven.

Vanuit het hele land was het publiek gekomen om het gala en de optredens bij te wonen. De winnaars werden begeleid dioor het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza. Gé Reinders maakte indruk met een liedje over twee verstandelijk gehandicapten die een grote liefde koesteren voor blaasmuziek. Opvallend was dat de Limburger zijn prijs won in de categorie wereldmuziek, toch een ondergeschoven kindje in dit geheel.

Zangeres Trijntje Oosterhuis, die met haar tweede Burt Bacharach-cd in de prijzen viel, mocht in de tweede helft van het programma een duet zingen met Al Jarreau. De Amerikaan ontving een Edison voor zijn hele oeuvre.

Klik hier voor een fotoverslag van deze avond.

Deze recensie verscheen eerder in het Eindhovens Dagblad.

(René van Peer, 4.12.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.