Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Jazz Maastricht Masters 2009

De Maastrichtse Jazz Masters-concerten horen inmiddels bij de gerenommeerde Nederlandse jazzevenementen en trekken een eigen, enthousiast publiek. De zesde editie vindt plaats op 20 en 21 maart 2009 in het Theater aan het Vrijthof en is tevens een van de hoogtepunten van het Tijdens Tefaf Festival. Het festival heeft geen massaal programma, maar is goed opgezet met vedetten van wereldnaam, jong en 'Euregionaal' talent en vernieuwende projecten. Jazz Masters beoogt een concertfeest te zijn met betaalbare all-in toegangsprijzen.

De headliners zijn Gino Vannelli (met een Nederlandse All Star Band), Zuco 103, Brad Mehldau, Philip Catherine, en Michel Bisceglia. Speciale vermelding verdienen de jonge vernieuwers en talent uit de Euregio. Daaronder bevinden zich recente prijswinnaars: Cesar Latorre is finalist van de Jazz Hoeilaart-competitie, de groep Bender Banjax is het winnende Jong Jazztalent van Jazz Gent. Gezien de originaliteit van hun creaties en uitvoering krijgt het Jazz Ensemble van Conservatorium Maastricht een eigen podium.

Jazz Maastricht Masters heeft in enkele jaren een toenemende bekendheid gekregen in Nederland, de Euregio en daarbuiten. Het internationale bezoek neemt elk jaar toe. Er wordt gewerkt aan een samenwerkingsverband met collega-organisaties in Luik, Aken, Genk-Hasselt en Heerlen om de internationale uitstraling verder te versterken.

(Jacques Los, 29.12.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.