Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Edison Oeuvreprijs voor Piet Noordijk

Piet Noordijk heeft vrijdag 28 november een oeuvreprijs gekregen tijdens de Edison Jazz/World Awards. De jazzsaxofonist kreeg de Edison Jazz Oeuvre Nationaal in het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Noordijk was lange tijd vaste saxofonist bij het Metropole Orkest.

Noordijk ontving op 19 oktober jongstleden al de Blijvend Applaus Prijs 2008. Op advies van een jury bestaande uit Maartje den Breejen, Martijn Sanders en Imme Schade van Westrum werd hem die prijs toegekend uit waardering voor zijn gehele carrière en voor zijn opvallende bijdragen aan het Nederlandse muziekleven.

Ook Trijntje Oosterhuis en Benjamin Herman werden vrijdagavond in het zonnetje gezet. De twee jazzartiesten kregen, zoals eerder deze maand al was bekendgemaakt, een Edison in respectievelijk de categorieën jazz vocaal en jazz nationaal. De Edison in de categorie jazz internationaal ging naar het Brad Mehldau Trio. Zanger Gé Reinders sleepte een prijs in de wacht in de categorie wereldmuziek. De jazzband Sensuàl kreeg de Edison Jazzism Publieksprijs.

Klik hier voor een fotoverslag van deze avond.

(Jacques Los, 4.12.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.