Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Uitreiking eerste exemplaar Leidse Jazz Geschiedenis 1899 tot 2009
donderdag 6 november 2008, Marekerk, Leiden

Op 6 november 2008 ontving Rita Reys, Europe's First Lady of Jazz, in de Marekerk in aanwezigheid van wethouder Jan Jaap de Haan en talrijke prominenten uit handen van auteur Cees Mentink het eerste exemplaar van het boek over de Leidse Jazzgeschiedenis.

Dat Leiden niet alleen bekend staat om zijn Pilgrim Fathers, maar ook om het dixielandorkest The Jazz Pilgrims (1957–1972), is te lezen in deze prachtig verzorgde uitgave over de jazzhistorie van Leiden. Het boek (in een oplage van 3000 exemplaren) telt 288 pagina's, heeft 20 hoofdstukken en is bijzonder rijk geïllustreerd. Bovendien zijn er twee gratis cd's bijgevoegd, met daarop bekende musici die de lezer muzikaal meenemen vanuit het verleden, via het heden naar de toekomst van de jazz.

Er was echter naast het gesproken woord ook ruimte voor muziek. Teddy Charles bracht met een tentet bestaande uit Eef van Breen, Anja Nielsen, Eldert van Oosten, Helene Neerhoff, Wim Millenaar, Paul van Egmond, Martien de Kam, Walter Wolff, Johannes Radianto, Francesco Angiuili en Andreas Fryland het prachtige 'Word From Bird' ten gehore.

De verkoopprijs van het boek, inclusief 2 cd's, bedraagt € 39,90. Voor meer informatie: ton@leidsejazz.nl.

Met dank aan Cathy van Driesten

Klik hier voor een fotoverslag door Cees van de Ven.

(Cees van de Ven, 18.11.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.