Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Stranger than Paranoia 2008

Tussen 24 en 30 december 2008 vindt op het Tilburgse muziekpodium Paradox en het popcentrum 013 alweer de zestiende editie plaats van het improvisatiefestival Stranger than Paranoia. Met een pakkend nationaal- en internationaal programma en een extra concertavond op 30 december in 013 is Stranger than Paranoia wederom een muzikale wereldreis; een festival waarbij het publiek op verrassende, soms zelfs confronterende wijze kennis maakt met muziek die op vele manieren grenzen overschrijdt.

Op elke festivalavond vinden drie optredens plaats, waarbij een breed (inter)nationaal scala aan muziek wordt verkend. Fantastische zang door jazzdiva Greetje Kauffeld, de Britse stersaxofonist Courtney Pine met een topband, Gregoriaanse liederen door de 12-koppige jazz-latin groep Nueva Manteca en vier vocalisten, de prettig gestoorde NU-jazz-pop-rock van het Duitse 20-koppige The Dorf, Scandinavisch vetste hardcore-acid-jazzband Jazzkamikaze, de wereldse cocktails van Monica Akihary, de Marokkaanse Touria Hadraoui en cymbalonspeler Vasile Nedea uit Roemeniƫ als gasten bij het Nederlandse CRAM, meditatieve jazz en Indiase invloeden uit Nederland met onder meer Eef Albers en Leo Janssen, de ethnotic groove van Njava met de zingende zusjes uit Madagaskar, het puntige blazersduo Puntin-Schorn uit Duitsland, de Afrobeat-funk-rap van Fanga uit Frankrijk, de piano-virtuozen Aki Takase uit Japan en Alexander von Schlippenbach uit Duitsland, en natuurlijk weer speciaal voor het festival enkele bijzondere muzikale ontmoetingen, zoals die van Misha Mengelberg en Peter Beets, twee compleet verschillende pianisten.

Verder het traditionele kerstconcert van het Paul van Kemenade Quintet. De altsaxofonist presenteert de nieuwe cd/dvd 'Two Horns And A Bass', waarop Van Kemenade te horen is in duo met Harmen Fraanje, in trio met Wiro Mahieu en Eric Vloeimans, en met zijn kwintet.

Voor uitgebreide informatie klik
hier.

(Jacques Los, 11.11.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.