Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Prinses Christina Jazz Concours

In het weekend van 29 en 30 november 2008 vindt er een nieuwe editie plaats van het Prinses Christina Jazz Concours. Ruim driehonderd jonge jazzmuzikanten uit het hele land komen dat weekend naar de selecties in het Bimhuis en het Muziekgebouw aan 't IJ om een plaatsje in de Nationale Finale te bemachtigen.

Uiteindelijk worden er acht jonge jazzmuzikanten geselecteerd om terug te komen voor de Nationale Finale op zondagavond 30 november in de grote zaal van het Muziekgebouw aan 't IJ. Iedere finalist mag een kort eigen optreden verzorgen voor publiek en jury, bestaande uit onder anderen Ruud van Dijk, Jan Formannoy en Benjamin Herman. Terwijl de jury in beraad gaat, kan het publiek genieten van een optreden van Nueva Manteca. Aan het eind van de avond wordt bekendgemaakt wie er in de prijzen valt. Zangeres Denise Jannah reikt de prijzen uit. De avond wordt gepresenteerd door Hans Mantel.

Op zaterdagmiddag 29 november zal pianist Randal Corsen een masterclass verzorgen voor blazers en ensembles. Corsen woont de selecties op zaterdag bij en kiest vervolgens deelnemers die in aanmerking komen voor een openbare les. De masterclass op zaterdagmiddag om 17.00 uur is toegankelijk voor pers en publiek en vindt plaats in het Bimhuis.

(Jacques Los, 20.11.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.