Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Nieuwe NPS-serie 'Jazz in the City'

Op zondag 19 oktober start de nieuwe vierdelige NPS serie 'Jazz in the City'. Muzikant en presentator Hans Mantel onderzoekt het huidige jazzklimaat in vier wereldsteden. In New York, Parijs, Amsterdam en Tokio bezoekt Mantel de clubs, bars en de muzikanten van nu en plaatst die in de jazzgeschiedenis van hun stad.

De eerste aflevering van Jazz in the City gaat over 'the city that never sleeps': New York. Hans Mantel bezoekt er onder andere de Village Vanguard. Ook gaat hij naar Woodlawn Cemetery, de begraafplaats in de Bronx, waar vele jazzmuzikanten begraven liggen in een heus jazzhoekje. In Jazz at the Lincoln Center zien we pianist Bill Charlap spelen. Net buiten Jazz at Lincoln Center ontmoet Mantel de saxofonist Joe Lovano, die vol enthousiasme vertelt over hoe clubs uit het niets ontstaan en creatieve bolwerken worden.

Voor aflevering 2 van Jazz in the City gaat Hans Mantel naar Parijs, al meer dan zestig jaar een trekpleister voor jazzmuzikanten. Met Rue des Lombards heeft de stad een eigen 52nd Street, vaste prik voor jazzliefhebbers. Mantel praat er met de eigenaren van de clubs en met pianist Mario Canonge en saxofonist Stéphane Spira. Verder bezoekt Mantel een authentiek jazzplatenwinkeltje waar de mooiste juweeltjes te vinden zijn en onderzoekt hij de rijke jazzgeschiedenis van Parijs, een stad waar zoveel Amerikaanse jazzmuzikanten gewoond en gewerkt hebben. De toonaangevende kunstenaar en drummer Daniel Humair vertelt ons waarom Parijs zo'n trekpleister was voor deze Amerikanen: de beste meisjes en affaires!

Gegevens betreffende aflevering 3 en 4 zijn nog niet bekend. Wij zullen daar te zijner tijd ook aandacht aan besteden.

Jazz in the City, afl. 1: New York, zondag 19 oktober, 17.10 uur, NPS, Nederland 2.
Jazz in the City, afl. 2: Parijs, zondag 26 oktober, 17.10 uur, NPS, Nederland 2.

(Jacques Los, 13.10.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.