Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Nationaal Muziekkwartier opent met Benny Golson

Jazzlegende Benny Golson is gestrikt voor een uniek en eenmalig concert samen met The Millennium Jazz Orchestra tijdens de opening van het Nationaal Muziekkwartier in Enschede. Op 21 november zullen de mannen van Millennium als kameleons de warme saxofoonklanken van Golson omarmen.

Een echte jazzlegende. Zo kunnen we componist en bebop/hardbop-tenorsaxofonist Benny Golson met recht noemen. Golson maakte naam als muzikant bij de band van Dizzy Gillespie. Met stukken als 'Killer Joe', 'I Remember Clifford' en 'Along Came Betty' schreef hij standaard jazzcomposities die heden ten dage overal ter wereld door jazzmusici worden uitgevoerd.

The Millennium Jazz Orchestra is samengesteld uit professionele musici uit geheel Nederland. Sinds 1990 speelt de band iedere eerste woensdag van de maand in theater Bouwkunde in Deventer, elke keer met een nationale of internationale gastsolist. Een opsomming van enkele gastsolisten uit het verleden schets de internationale muzikale status die bandleider/arrangeur Joan Reinders met zijn orkest heeft verworven: Toots Thielemans, Kenny Wheeler, Greetje Kauffeld, Lee Konitz, Charlie Mariano en Philip Catherine.

(Jacques Los, 30.10.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.