Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Muziekprijs Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant voor Harmen Fraanje

De Muziekprijs 2008 gaat naar pianist/componist Harmen Fraanje. De prijs wordt donderdag 13 november uitgereikt door commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen, in haar hoedanigheid van voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. De uitreiking vindt plaats in muziekcentrum De Toonzaal te 's-Hertogenbosch bij de opening van November Music festival voor actuele muziek.

Volgens de jury is Fraanje "een musicus die van vele markten thuis is en zich op hoog niveau verstaat met musici van diverse pluimage. Als pianist is hij soepel als een tijger, virtuoos en even uitdagend als bescheiden."

Harmen Fraanje (Roosendaal, 1976) studeerde na zijn opleiding aan het Fontys-conservatorium in Tilburg in 2000 cum laude af aan het conservatorium in Utrecht. Sinds dat moment is hij onvermoeibaar op zoek naar creativiteit, nieuwe horizonten en muzikale samenwerkingsvormen. Zo is hij onder meer initiator van tal van muzikale projecten, en van een trio met de excentrieke cellist Ernst Reiseger en de mysterieuze Senegalese zanger/percussionist Mola Sylla. Hij speelt als sideman in vele interessante jazzformaties, zoals Fugimundi, het Stefan Lievestro Sextet en Oxymore. Momenteel toert hij met Fugimundi door de Verenigde Staten en verder is hij in 2008-2009 special guest bij een tournee van de Ploctones.

De Anjer Muziekprijs Noord-Brabant wordt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant eenmaal per drie jaar uitgereikt aan jonge scheppende en/of uitvoerende professionele musici in Noord-Brabant. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 10.000, met daaraan gekoppeld een compositieopdracht, en uit een bronzen beeldje van kunstenares Tjikkie Kreuger. De prijs werd in 2004 voor het eerst uitgereikt.

Meer weten?
Klik hier voor een interview met Harmen Fraanje door Rinus van der Heijden uit 2006.

(Maarten van de Ven, 15.10.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.