Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Jazz op poppodia

De meeste poppodia staan open voor jazz, maar het moet wel op de 'popmanier', zo blijkt uit onderzoek dat Muziek Centrum Nederland dit jaar heeft gedaan. Hoe werkt het in de popsector? Welke vertaalslag moeten jazzmuzikanten maken? Wat is ervoor nodig om die vertaalslag te kunnen maken?

Maandag 27 oktober organiseert MCN (Rokin 111, Amsterdam) tussen 15.00 en 17.00 uur het Muziekcafé 'Jazz Op Poppodia', waarbij bovenstaande vragen en de aanbevelingen uit het onderzoeksverslag aan de orde komen. Enkele vooraanstaande 'spelers' uit het popcircuit zijn hierbij aanwezig: Marcel Albers (manager van onder andere Kraak & Smaak en Moke), Daniel Regan (boeker van de metalband Textures), Phil Tilli (gitarist Moke), Jan Willem Sligting (programmeur Paradiso) en Albert Reinink (programmeur Burgerweeshuis).

Het betekent nieuwe speelplekken voor jazz en opbouw van een nieuw publiek. Alle jazzmuzikanten, -groepen en -vertegenwoordigers met ambitie om de poppodia te gaan veroveren zijn van harte welkom. Dit geldt ook voor popprogrammeurs met hart voor de jazz. Femke Dekker (MCN Pop) leidt de bijeenkomst.

Klik
hier voor informatie en aanmelding.

(Jacques Los, 18.10.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.