Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Dutch Jazz Meeting 2008

Achttien Nederlandse jazzgroepen en -solisten brengen tijdens het showcase-programma van de Dutch Jazz Meeting in het Amsterdamse Bimhuis in korte optredens hoogtepunten uit hun repertoire ten gehore voor een publiek van circa tachtig buitenlandse organisatoren. Ook Nederlandse professionals worden hiervoor uitgenodigd. De zesde editie van de Dutch Jazz Meeting vindt plaats op 11, 12 en 13 december aanstaande.

Deelnemende groepen zijn onder andere Pierre Courbois Vijfkwarts Sextet, Starvinsky Orkestar, Michael Moore Fragile, Mark Lotz A Fula's Call, Wolfert Brederode's ECM Trio, STriCat, Achim Kaufman Trio, Rik Mol Group, Jeroen van Vliet Trio en Michiel Borstlap Eldorado.

De groepen en solisten zijn geselecteerd door een commissie bestaande uit Vera Vingerhoeds (VPRO-radio), Ronald Keizer (B-Oost Festival), Wijnand Honig (NPS-tv), Marcel Kranendonk (SJU Jazzpodium), Cyriel Pluimakers (freelance programmeur), Huub van Riel (Bimhuis) en Jaap Lüdeke (jazzjournalist).

Op vrijdag 12 december wordt er wederom een informatiemarkt georganiseerd die Nederlandse jazzgroepen de gelegenheid biedt zichzelf te promoten en contacten te leggen.

Werden er voor vorige edities gasten uit een groot aantal verschillende landen uitgenodigd, nu ligt de nadruk op Europa en in het bijzonder op het noordwesten. Doelstelling is om met name in deze landen speelmogelijkheden voor Nederlandse jazzensembles te stimuleren.

Klik
hier voor uitgebreide informatie.

(Jacques Los, 20.10.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.