Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Rik Mol ontvangt Stimuleringsprijs 2008

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland heeft trompettist Rik Mol, als jong Zeeuws muziektalent, de Stimuleringsprijs 2008 toegekend wegens zijn bijdrage aan de vernieuwing van de jazzmuziek. 'Door deze te vermengen met invloeden vanuit de pop, hiphop, funk en dance ontstaat een eigen geluid dat zeer aantrekkelijk is voor een jong publiek', oordeelt het fonds. Het bedrag van 10.000 euro wordt specifiek toegewezen voor het uitbrengen van een tweede cd. Hiermee kan Rik Mol zich als muzikant presenteren aan een breed publiek.

Mol, in 1984 geboren in Goes, is begonnen met trompetlessen bij de Zeeuwse muziekschool. Daarna volgden vooropleiding en conservatorium in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Hij heeft les gehad van grote namen in de jazzwereld, onder anderen van Wynton Marsalis en Till Bronner. Zijn carrière neemt nu een vlucht. Hij speelt samen met aansprekende Nederlandse namen, waaronder Trijntje Oosterhuis, Jeroen van der Boom en Ellen ten Damme.

Op zijn tweede cd zal de trompettist samenspelen met Rob Harris, Derrick McKenzie en Paul Turner van Jamiroquai. Ook Candy Dulfer zal hem op deze cd terzijde staan. De composities schreef Mol samen met Rob Harris (componist van Jamiroquia) en Sven Figee (componist voor Anouk en Xander de Buisonjé). Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland levert een bijdrage aan de verspreiding van zijn cd, door deze in Zeeland ter beschikking te stellen van muziekdocenten en –podia om de Zeeuwse jeugd in aanraking te brengen met vernieuwende jazzmuziek.

De prijs wordt door Karla Peijs uitgereikt in Porgy en Bess in Terneuzen, omdat het al meer dan 50 jaar hét jazzpodium van Zeeland is en Rik Mol hier al op 15-jarige leeftijd optrad. Liefhebbers die de prijsuitreiking en het optreden van Mol met zijn band willen meemaken, kunnen zich aanmelden bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland, telefonisch (0118-682500) of per e-mail (zl@cultuurfonds.nl). Toegang op volgorde van aanmelding.

(Jacques Los, 10.9.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.