Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Petitie bepleit bijstelling subsidiebeleid kunstsector

Solidariteit bestaat nog, in ieder geval binnen de jazzsector. Immers, vijf positief beoordeelde stichtingen - hen werd subsidie toegekend door het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten - protesteren tegen de 'onherstelbare schade aan het muziekleven' die in hun ogen door de subsidiebesluiten van het Fonds wordt aangericht.

In een gemeenschappelijke verklaring laten Corrie van Binsbergen (Brokken), Susanna von Canon (ICP), Carolyn Muntz (dOeK), Esmée Olthuis (Tetzepi) en Danielle Oosterop (Bik Bent Braam) weten weliswaar blij te zijn met de positieve beoordeling door het Fonds, maar stellen zij tevens: "We zijn niet blij met het lot dat veel van onze collega-ensembles treft. In de muzieksector vallen harde klappen – vooral in de hedendaagse muziek, jazz en improvisatiemuziek en de wereldmuziek."

Het vijftal roept cultuurliefhebbers op om de petitie 'Hoed, waar ben je mee bezig?' te ondertekenen (verwijzend naar de hoed waarmee minister van Cultuur Ronald Plasterk zich graag laat zien). Deze handtekeningenactie verzoekt de Tweede Kamer om verantwoordelijkheid te nemen en van de minister aanpassing van zijn beleid te eisen en hem in te laten grijpen, 'voordat het te laat is'.

De redactie van Draai om je oren ondersteunt dit initiatief van harte. Vandaar onze oproep deze actie te ondersteunen door bovengenoemde petitie
hier te ondertekenen.

Meer weten?
  • Op de website waarbenjemeebezig.nl lees je alles over deze landelijke actie voor de kunst- en cultuursector.
  • Lees ook ons eerdere bericht 'Nederlandse Fonds voor de Podiumkunsten hanteert de botte bijl'.

    (Maarten van de Ven, 2.9.08) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.