Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Joost van Schaik wint Laren Jazz Award

Drummer Joost van Schaik heeft de Laren Jazz Award 2008 gewonnen. De slagwerker ontvangt een bronzen beeld van Ben Hosman en een geldbedrag van 2008 euro.

De Laren Jazz Award wordt sinds 2003 jaarlijks toegekend aan een talentvolle Nederlandse jazzmusicus. De jury bestond uit de veelzijdige muziekexperts Dick Bakker en Cees Schrama, bijgestaan door directeur Reinier Sinaasappel van museum Singer Laren.

Het juryrapport roemt Van Schaiks 'fabelachtige techniek, die hem tot een van de meest gevraagde Nederlandse jazzdrummers van dit moment maakt. De zeer flexibele dertiger Joost van Schaik heeft een indrukwekkende carrièrestart gemaakt en zal gezien zijn kwaliteiten nog tot grotere hoogten stijgen'.

De laureaat, die zich vereerd toonde met de prijs, is één van de meest gevraagde drummers van dit moment. Hij speelt met de beste jazzmusici zoals Philip Catherine, Toon Roos, Greetje Kauffeld, Karel Boehlee en Ack van Rooijen. Als sideman is hij op vele cd's te horen. Komend najaar gaat hij met trompettist Bert Joris een cd opnemen. Zijn eigen composities zijn doorgaans van een muzikaal steviger gehalte, met vakmanschap, avontuur en humor als belangrijkste ingrediënten.

Bron: De Stentor/Larens Behoud

(Cees van de Ven, 9.9.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.