Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Festival Jazz International Rotterdam 2008

Het thema van de achtste editie van Festival Jazz International Rotterdam - van 23 tot en met 28 september - is 'Jazz & Compositie'. Artistiek leider en componist Paul van Brugge heeft een veelzijdig programma samengesteld rondom de ontwikkelingen in de contemporaine jazz.

Op zondag is er een gevarieerd programma met onder meer een bijzonder concert van het Codarts Symphonic Jazz Orchestra onder leiding van Hans Leenders. Laatstgenoemde leidde vele malen het Rotterdams Philharmonisch Orkest als vervanger van Valery Gergiev in het Gergiev Festival. Inmiddels leidde hij onder meer het Orchestre National du Capitol de Toulouse, het Koninklijk Concertgebouworkest, het orkest van het Mariinsky Theater in St. Petersburg en het ASKO ensemble. Voor hem zal het een aparte ervaring zijn om deze bezetting te dirigeren in plaats van een klassieke setting. Daarbij komt nog dat het een jong gezelschap is. Bovendien wordt het geheel ook nog versterkt. Deze bijzondere combinatie zal zeker leiden tot een verrassend concert. Gastsolisten bij het orkest zijn gitarist Kurt Rosenwinkel en saxofonist Nils van Haften.

Andere formaties die tijdens het festival zullen optreden zijn onder anderen: Carlama Orkestar, Special Delivery, Clazz Ensemble, Bodurov Trio, Kurt Rosenwinkel Trio en Starvinsky Orkestar.

Voor meer informatie klik
hier.

(Jacques Los, 15.9.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.