Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




15 Jaar JazzLab Series
zaterdag 6 september 2008, De Roma, Borgerhout

In een sfeervol ingerichte Roma in Borgerhout vierde JazzLab op zaterdag 6 september een feestje ter gelegenheid van 15 jaar JazzLab Series. Deze organisatie plaatst ruim honderd concerten per jaar met vijftien formaties, bij een twintigtal partners, hoofdzakelijk in Vlaanderen. Maar er zijn onlangs ook enkele partners gevonden in Noord-Frankrijk in het kader van de onlangs in Nederland in zwang geraakte term cultureel ondernemerschap.

Over de oorsprong van JazzLab zei initiatiefnemer en voorzitter Willy Schuyten: "De opzet was duidelijk en schijnbaar eenvoudig: geef jonge jazzmusici en groepen 'van bij ons' een volwaardig podium, zorg voor een kwaliteitsvleugel, voorzie in een professionele geluids- en lichtinstallatie, bediend door gekwalificeerde technici. Onthaal ze zoals je musici uit het buitenland onthaalt en betaal ze een eerbare gage."

Onze reporter en fotograaf ter plaatse Cees van de Ven zag optredens van Hamster Axis Of The One-Click Panther, Kris Defoort & Nicolas Thys, Nathalie Loriers & Peter Hertmans en de apotheose van deze avond: de JazzLab AllStars Band, met als speciale gast Bert Joris.

Klik
hier voor zijn verslag in woord en beeld van deze jubileumavond.

(Maarten van de Ven, 18.9.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.