Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


ZomerJazzFietsTour 2008

De 22ste ZomerJazzFietsTour gaat van start op 30 augustus. Een muzikaal fietsavontuur door het prachtige landschap van het Reitdiepdal. De optredens vinden plaats in schitterende middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. Het fietsfestijn brengt een internationaal gevarieerd programma met actuele jazz en improvisatiemuziek. Volgens beproefd concept kan per fiets de nieuwe jazz worden verkend.

In deze editie krijgen vrouwen in de improvisatiemuziek speciale aandacht. De vrouwen improviseren op verschillende manieren: met ongewone instrumenten zoals Hermine Deurloo (chromatische harmonica), Hélène Breschand (harp), Tatiana Koleva (marimba) en Katie Down (glaswerk). Met snaarinstrumenten: Marine Horaczewski (cello), Corrie van Binsbergen (gitaar) en het Pavadita Tango Strijkkwartet. En natuurlijk met de stem: Maggie Nicols, Ute Wasserman, Emilie Lesbros, Diana Miranda, Luanda Casella en Felicity Provan, die vooral op trompet te horen zal zijn. Ook is er de vrouwelijke mini-brassband: Brassed Off. Op Fietsroute 1 maakt u een grote kans een aantal van deze muzikale vrouwen tegen te komen.

Het blijft lastig de 27 concerten in een paar alinea's samen te vatten. De keuze op juist deze musici en bands is namelijk gevallen vanwege hun typische eigenheid. De ZomerJazzFietsTour heeft dit jaar bands uit 7 verschillende landen en 3 continenten in huis. Brazilië: Duo Sean Bergin/Ricardo Bicudo, Luanda Casella (bij de remake van 'Bitches Brew') en Diana Miranda met het trio van Mike Del Ferro. Amerika: Marty Krystall, Nate McBride, Matt Darriau en Katie Down. Engeland: Maggie Nicols, Delta Saxophone Quartet, Hugh Hopper en Aleksander Kolkowski. Frankrijk: Melc en Jean-Louis Matinier. Duitsland: Ute Wassermann, Achim Kaufmann, Michael Riessler en Tobias Delius. België: Trio Florizoone/Massot/Horbaczewski, Moker en Grazzhoppa. En uit Nederland: nieuwe bands als Estafest, Talking Cows, Eric Boeren News, Rubatong, Andy Bruce & the Rigidly Righteous, het speciale 'Bitches Brew Part 4'-project, de finale van de carte-blanche serie met Tobias Delius, Cor Fuhler met Han Bennink en de ontmoeting van Trio BraamDeJoodeVatcher met Marty Krystall.

De dag voor de ZomerJazzFietsTour kunt u zich al opwarmen op de Proloog in het Noorderzon Festival. In de NNT Machinefabriek Groningen spelen dan het Delta Saxophone Quartet & Hugh Hopper 'The Music of Soft Machine' en Marty Krystall & Trio BraamDeJoodeVatcher.

Voor uitgebreide en nadere informatie klik
hier.

(Jacques Los, 24.8.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.