Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Jazz in 't Park in Gent

Het feestelijke gratis festival Jazz in 't Park is gekleurd door opmerkelijke groepsprojecten, een all-stars band en een New Yorkse topformatie. Reeds 15 jaar trekt het festival 'aan de kar' om een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met de hedendaagse Belgische jazz door gratis maar hoogstaande concerten in het gezellige Zuidpark te Gent. Deze feestelijke editie (22-31 augustus) verwelkomt niet minder dan 18 groepen tijdens de laatste twee weekends van augustus, telkens van vrijdag tot en met zondag, met een middagconcert en twee avondconcerten.

Voor de vijftiende editie zijn alle namen bekend. Zo pakt Jazz in 't Park op zaterdag 23 augustus uit met een heuse New Yorkse band: het Bob Mover Quintet. Andere interessante groepen zijn: Mimi Verderame & Victor Da Costa Quartet, het Jacques Pirotton Quartet, Ra Jazz Manu Hermia, het Stefan Bracaval Quartet en het Fabien Degryse Trio.

Ook de actieve Gentse jazzscene kent elk jaar zijn weerspiegeling in de affiche, met groepen uit Gent of met Gentse roots. Zo opent de beloftevolle, eigenzinnige jazzband Moker het festival op vrijdag 22 augustus. Later treden onder anderen nog op: Gentenaar Karel Van Marcke met zijn groep Chroma, de nieuwe formatie van Ben Sluys, het Peter Hertmans Quartet en de JazzLab Series All Stars Band.

Voor uitgebreide informatie klik
hier.

(Jacques Los, 19.8.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.