Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




North Sea Jazz op radio en televisie

Jazzliefhebbers met een allergie voor grote mensenmassa's kunnen thuis toch genieten van het komende North Sea Jazz Festival door af te stemmen op Radio 6. Die zender pakt ook dit jaar weer uit met een groot aantal al dan niet rechtstreekse uitzendingen van concerten en interviews met festivalartiesten.

Met concertregistraties (in lengte variƫrend van een half uur tot anderhalf uur) van onder meer: Bobby McFerrin & NDR Big Band, Charles Lloyd, Hank Jones, Paul Bley, Herbie Hancock, Brad Mehldau en Diana Krall. Maar er zijn ook concertenopnamen van eigen bodem: Jazz Orchestra Of The Concertgebouw met Rita Reys & Fay Claassen, New Cool Collective en het Willem Breuker Kollektief.

Alle programma's zijn te beluisteren via de
website van Radio 6.

Traditiegetrouw wijdt de NPS ook op televisie aandacht aan North Sea Jazz met een driedelige serie liveverslagen van het festival. De vrijdag en zaterdag op Nederland 3 staan in het teken van soul, funk en wereldmuziek. De uitzending op zondag op Nederland 2 staat voornamenlijk in het teken van jazz, met onder voorbehoud Cleo Laine, Bobby McFerrin, Herbie Hancock, Roy Hargrove en Horacio 'El Negro' Hernandez.

Meer horen?
Klik hier voor online te beluisteren concertopnamen van het North Sea Jazz Festival 2007.

(Maarten van de Ven, 10.7.08) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.